De hoornlaag beschermt de huid!

uienAl sinds 1982 adviseert Rosel Heim om de hoornlaag intact te laten. Deze zgn. “dode” laag is van groot belang voor ons immuunsysteem. Recentelijk hebben Leidse wetenschappers ook de ontdekking gemaakt (“huid beschermt zichzelf”, Journal of Investigative Dermatology) dat de buitenste dode huidcellen de eerste verdedigingslinie van de huid vormen. Deze cellen zijn als het ware envelopjes die zijn gevuld met beschermende stoffen. Het is dus verstandig om deze belangrijke en beschermende hoornlaag intact te houden. Beschadigende en kwetsende behandelingen zoals peelen, scrubben en dermabrasie zijn daarom uit den boze.

Vergelijk het ook eens met uien. Neem 2 uien en verwijder van de ene ui het velletje en de andere laat je intact. Leg deze uien op een plank en kijk dan na een paar dagen welke ui er nog appetijtelijk uitziet. De ui zonder beschermlaag is zeer waarschijnlijk enigszins verschrompeld en schimmelig terwijl de intacte ui nog prima is.

Er heeft dus een versnelde veroudering plaatsgevonden omdat de beschermlaag verwijderd is. Dit proces is vergelijkbaar met onze menselijke huid! Daarom reinigen wij met Rosel Heim de huid op een milde manier op basis van huideigen melkzuur. De hoornlaag blijft zodoende intact als ook de bacterieflora en de zuurgraad van de huid.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *